Akce

Den otevřených dveří Ústavu informatiky AV ČR 2023

[ [more] ]

Slavnostní předání prémie Lumina quaeruntur Helmutu Schmidtovi, Ph.D. - 9. listopadu 2022

Helmut Schmidt absolvoval obor fyzika na Humboldtově univerzitě v Berlíně. Doktorské studium aplikované matematiky úspěšně dokončil na Univerzitě v Nottinghamu. Ve svém novém projektu bude úzce spolupracovat s vědeckými týmy z Max Planck Institutu v Lipsku, kde rovněž tři roky působil při postdoktorandském studiu, a také s kolegy z Centre de Recerca Matemàtica v Barceloně. Během projektu nastartovaném udělením prémie Lumina quaeruntur podrobně prozkoumá dynamiku neuronových sítí a znázorní je matematicky. Využije také nejmodernější přístupy k vývoji modelů mozku, které s pomocí dat z magnetické rezonance zpřesní analýzu a interpretaci dat. „Bude tak možné například lépe stanovit biomarkery neurologických poruch,“ uvádí vědec.

[ [more] ]

Den otevřených dveří Ústavu informatiky AV ČR 2022

[ [more] ]

Den otevřených dveří Ústavu informatiky AV ČR 2021

[ [more] ]

Ústav informatiky vyjadřuje podporu Ukrajině

Vedení Ústavu informatiky AV ČR se připojuje k vyjádření Akademie věd ČR, ve kterém se odsuzuje akt agrese Ruské federace proti územní celistvosti a politickému uspořádání Ukrajiny a vyjadřuje podporu obyvatelům Ukrajiny. Podporuje také tiskové prohlášení Centra Karla Čapka k tématu vedení spravedlivé války.

[ [more] ]

Slavnostní otevření Knihovny Petra Hájka - 7. února 2022

Prof. Petr Hájek propagoval od šedesátých let umělou inteligenci, ovlivnil směrování matematické logiky a řadí se k nejoriginálnějším českým matematikům. Na jeho počest otevřel Ústav informatiky AV ČR novou knihovnu.

[ [more] ]

Výjezdní zasedání - Jizerka 2021

Ústav informatiky uspořádal výjezdní zasedání svých pracovníků ve dnech 1.- 3. 9. 2021 na Jizerce.

[ [more] ]

Den otevřených dveří Ústavu informatiky AV ČR 2020

[ [more] ]

Návštěva paní předsedkyně AV ČR prof. Evy Zažímalové

Dne 19. února 2020 navštívila paní předsedkyně AV ČR prof. Eva Zažímalová, místopředseda Akademické rady AV ČR prof. Jan Řídký a členka Akademické rady AV ČR dr. Markéta Pravdová Ústav informatiky.

[ [more] ]

Zasedání mezinárodního poradního sboru - listopad 2019

Mezinárodní poradní sbor poskytuje poradenskou činnost při výzkumných aktivitách Ústavu informatiky. První zasedání proběhlo 13. listopadu 2019.

[ [more] ]

Den otevřených dveří - 14. listopad 2019

Ústav informatiky Vás v rámci festivalu Týden vědy a techniky AV ČR pozval na Den otevřených dveří, který se konal 14. listopadu 2019 od 9 do 12 hodin.

[ [more] ]

Jizerka 2019

Ústav informatiky uspořádal každoroční výjezdní zasedání svých pracovníků ve dnech 4.- 6. 9. 2019 na Jizerce.

[ [more] ]

Veletrh vědy 2019

Ústav informatiky AV ČR se zúčastnil s partnery Centra Karla Čapka (Filosofickým ústavem AV, Ústavem státu a práva AV a Přírodovědeckou fakultou UK) Veletrhu vědy 2019.

[ [more] ]

Mgr. Jan Geletič, Ph.D. obdržel Prémii Otto Wichterleho pro rok 2019

[ [more] ]